Софийския апелативен съд наложи 20 години затвор на мъжа, убил по

...
Софийския апелативен съд наложи 20 години затвор на мъжа, убил по
Коментари Харесай

Съдът потвърди: 20 г. затвор за мъжа, убил жена си с нож пред очите на детето им

Софийския апелативен съд наложи 20 години затвор на мъжа, убил по изключително непосилен метод приятелката си с нож пред очите на детето им в село Гложене . Това оповестиха от обвиняването и допълниха, че реението е дефинитивно.

Извършителят на действието Григор Георгиев е подал тъжба против присъдата на САС, с която желае да бъде отчасти анулирана присъдата на Окръжния съд във Враца. Подсъдимият е пожелал да бъде оневинен по обвиняването да е направил действието по изключително непосилен метод за убитата.

Вместо това той е приет за отговорен, че на 8-и юли през 2019 година към среднощ в с. Гложене съзнателно е умъртвил Дарина С., като убийството е осъществено и по изключително непосилен метод за жертвата. Наложеното наказване „ отнемане от независимост “ е увеличено от 18 на 20 години , а в останалата част присъдата е доказана .

Оплакването на подсъдимия, че е лишен от процесуалното право да разпита директно и персонално единствения свидетел(сина му) и по този начин е лимитирано правото му на отбрана е безпричинно

Тричленният състав на Върховен касационен съд приема касационната тъжба за неоснователна.

Припомняме, че  мъжът живеел на фамилни начала с дамата в с. Гложене, заедно с двете им малолетни деца - десетгодишен наследник и седемгодишна щерка. През април 2019 година той се прибрал от Англия и почнал работа в Елин Пелин. От време на време се прибирал при фамилията си в селото. Бил споделил на братовчеда си за съмнения по отношение на жена му, че поддържа връзка с различен мъж посредством обществена мрежа, както и че това станало мотив за кавги сред тях.

От своя страна, тя разказала на нейната другарка за проблеми в фамилията си и прекомерна ревнивост на мъжа. Казала й, че не устоя и желае да се разделят.

Вечерта на 8 юли 2019 година двете дами се срещнали в кафене в с. Гложене.  По време на диалога тя споделила на приятелката си, че той схванал за връзката й с различен, като влезнал в профила й в обществената мрежа Фейсбук.

През нощта той се прибрал внезапно в дома си . Входната врата на къщата била заключена. Той отворил инсталирания комарник на един от прозорците и през него съумял да влезе вътре. По това време дамата и синът им били будни.

Обвиняемият взел нож и се нахвърлил върху жена си . Момчето, станало очевидец на това, се пробвало да ги разтърве , само че не съумяло. Майка му мощно викала и му споделила да отиде при съседа им за помощ. Детето излязло, като през това време той нанесъл с нож голям брой удари на дамата.

Изплашен и плачейки, синът им изтичал до прилежащата къща и помолил да извикат полиция, защото „ татко му души майка му “. Обвиняемият бил открит в кухнята до лежащата на пода жена, в опит за самонараняване, като в близост имало кръв. Той извадил ножа от корема си пред пристигнали на място очевидци. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР